Skeivt Opprør blir rampete og bokkafeen får et tilgjengelighetsløft!

-Urokråka

Det er med glede vi meddeler at Skeivt Opprør har blitt overrakt en gave i form av 19 kilo med rullestolrampe av Steatornis i forbindelse med FNs internasjonale funkis-rettighetsdag. Steatornis blei stiftet i 2019 av funkiser med flere minoritets tilhørigheter og har som formål å arbeide for inkludering og mangfold med fokus på kulturfeltet. Gaven ble overrakt av Fatuma Abdi, tilstede for overrekkelsen var representanter fra Skeivt Opprør, Ivar Matlaus Bokkafe, hvor rampa vil få sitt tilholdssted når den ikke er ute på oppdrag og en representant fra FRI Trøndelag.

Steatornis skriver:

“Sammen markerer vi dagen ved å samarbeide om å gjøre et av Trøndelags skeive møteplasser litt lettere å komme inn i.

Det kreves omfattende samarbeid og omstrukturering for å gi absolutt alle tilgang til fritiden de selv ønsker å ha. Tilrettelegging er en kulturell utveksling med stor betydning for trygghet og på tvers av funksjonsvariasjon, alder, etnisitet, kjønn, kjønnsuttrykk, kjønnsidentitet og seksuell orientering, lover og regler. At Ivar Matlaus Bokkafé får ei rampe inn til lokalet sitt er viktig — det er ønska siden 2020.”

Pengene til rampa kom fra ett overskudd som ble invilget gjennom kulturrådet i forbindelse med reaclaim pride i Oslo i sommer, de de var penger igjen fikk Steatornis beskjed om å brute det som var igjen til å tilrettelegge for funksjonshemmede i en annen sammenheng.

Skeivt opprør uttaler:

“Vi i skeivt opprør er utrolig takknemlige for denne gaven. Nå kan vi endelig ha mer tilgjengelige arrangementer, noe som har vært etterspurt lenge. Tusen takk til steatornis, sammen er vi krutt!”

Vi har enda et stykke å gå for å gjøre eventene vi har på bokkafeen så tilgjengelige som vi ønsker. tilgjengelighet er alltid et sammensatt og komplisert tema, bokkafeen har gjort veldig mye for å være tilgjengelige i form av å være et lavterskel sted som grupper uten penger kan benytte seg av, nå har vi også fått hevet rullestol tilgjengeligheten i lokalene, men det er enda en utfordring med rullestoltilgjengelighet til lokalets toaletter så vi arbeider videre med å finne en løsning på dette, men at bokkafeen blir mer rampete er et skritt i riktig retning.

(Om noen har tips til oss for å bedre tilgjengeligheten på våre arrangementer setter vi stor pris på dette, det går an å ta kontakt med oss i våre kanaler eller via redaksjonen på brakmakern@protonmail.com)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Et WordPress.com-nettsted.

opp ↑

%d bloggere liker dette: