Mehl ønsker å se deg i kortene

Regjeringa åpner for vide fullmakter til PST

-Anonym Storspove

Overvåkingsstaten fornekter seg ikke. I disse dager fremmer regjeringen ved justisminister Mehl ny politikk som åpner for vide fullmakter til PST når det kommer til å hente inn åpent tilgjengelig informasjon på nett. Ministeren sier det er for å bekjempe terrorisme, spionasje og andre greier som truer demokratiet… men vi vet alle at det er det rammeste angrepet på friheten til å ytre seg og organisere seg som har blitt rettet her til lands siden 40-tallet. Om forslaget blir lov får PST muligheten til å lagre all offentlig tilgjengelig informasjon fra norske borgere, og bruke den til sine analyser, angivelig for å hindre ekstremisme. Det vil i praksis si kommentarfelt, kronikker, statuser på sosiale medier (som er offentlig), nyhetssaker og andre nettkilder i minst 5 år. Enorme mengder data, og en kan bare forestille seg hvordan dette skal hjelpe demokratiet? Noen har talt om en nedkjølende effekt, men dette overgår faktisk etterretningsloven Høyre & Co innførte sist gang. Dette er rettet mot borgere i Norge. Mot dem som har avvikende meninger og våger ytre det. Kanskje greier man å fange en og annen ekstremist… men man greier i alle fall å sende et signal om at storebror ser deg, og vell så det, og noen ser alt du skriver og publiserer. For første gang åpnes det nå offisielt for profilering av enkeltborgere ved massiv overvåkning av offentlige kilder og lagring av innlegg i mange år. Kampen mot terror og såkalt ekstremisme kan aldri alene hellige en slik massiv operasjon som i det hele rammer vanlige folk, som overvåking faktisk er! Staten skal ikke vite alt, bør ikke vite alt, ikke alt om alle alltid. Overvåkning var giften i DDR og det er det i Norge også. Gode forsetter rettferdiggjør ikke en slik massiv overvåkning. Noen snakker om nedkjølende effekt, dette er en dypfryser. Det Høyre og FrP ikke turte å gjøre til praktisk politikk, det innfører AP og SP. Krig og terror brukes som argumentere, brekkstang, hvem vet hva og hvem som nå blir kartlagt av PST… smil til det skjulte kamerat! Det handler fort om deg som leser dette!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Et WordPress.com-nettsted.

opp ↑

%d bloggere liker dette: