Fylkesordfører med støtte til Kathleen Stock


-Redaksjonen


Fylkesordfører Tore O. Sandvik (AP) postet på facebook 1. november en link til en artikkel i avisa Khrono om den ekstremt transfobiske britiske akademikeren Kathleen Stock. Stock har følt seg presset ut av akademia, men valgte selv å forlate stillingen av fri vilje. «Dette er vanvittig» var fylkesordførerens kommentar da han valgte å dele artiklene. På den måten valgte han også, enten frivillig eller ufrivillig å ta side i til spørsmål som hvorvidt transpersoners kjønn skal bli akseptert eller ikke. Stock er kjent som en av de hardeste forkjemperne for en ren såkalt-biologisk tolkning av kjønn noe hun fremmet aktivt gjennom sin posisjon som akademiker. Om det er en glipp av den rutinerte fylkesordføreren, som har sittet i vervet siden 2003, eller om det er eksempel på hundefløyting til grumsete segment et eller annet sted nær grasrota er ikke klart. Diskusjonen om Stocks avgang har blitt, som så mange andre saker om hets mot minoritter, fremstilt som et spørsmål om ytringsfrihet.


Sandvik har også tidligere kommet med en rekke kontroversielle uttalelser som har gått på bekostning av utsatte grupper i samfunnet. Tidligere i år bidro Sandvik sterk til at Arbeiderpartiet ikke valgte å støtte høyreregjeringas forsøk på rusreform. Sandvik er også kjent som den tidligere toppolitikeren Trond Giskes nærmeste forkjempere og en motstander av AUF i Trondheims innflytelse på partiet i en rekke saker.


Transfob mobilisering


De siste ukene er det kommet frem flere eksempler på transfob aktivitet i Trøndelag og Norge. Blant annet skal den kjente aktivistgruppa Ottar brukt taletid på et seminar for unge i Rødungdom til å fremme transfiendtlige standpunkt. Det har også dukket opp klistremerker i flere byer i Norge, inkludert Trondheim, med budskap om at transkvinner ikke er kvinner. I sosiale medier har blant annet Kari Jaquesson posert med samme merker.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Et WordPress.com-nettsted.

opp ↑

%d bloggere liker dette: