Demonstrasjon til støtte for palestinernes kamp i Trondheim

-Tekst: Kamerat E.

-Foto: Felix

Stor mobilisering for Palestina i Trondheim. 15. mai var det en stor tverrpolitisk mobilisering i Trondheim, i 22. juli parken, med representanter fra en lang rekke organisasjoner og grupper. Blant disse var også frihetlige aktivister som deltok med svarte flagg mot den brutale israelske nasjonalismen. Markeringen kom etter flere dager med massive luft- og artilleriangrep på Gaza og det palestinske Vestbredden. En av aktivistene som deltok 15. mai uttaler følgende til Bråkmakrens skribent:

«Jeg deltok for å forsøke vise at jeg står med det palestinske folket, for å bidra til at det ble åpenbart at det er en stor gruppe mennesker som står sammen om dette. Vi vil videre kommunisere hvordan krigen som Israel driver er inhuman og må stås opp mot. Jeg tror ikke den israelske staten kommer til å lytte selv når folket står opp, men kanskje det klarer inspirere motstand fra alle kanter som kan påvirke konflikten. Om noe skal sies til Israelske myndigheter er at dette må stoppe ASAP, men jeg tror ikke de vil lytte».

Angrepene fra Israel kom denne gang som et uproporsjonalt svar på raketter skutt inn fra palestinske områder. Samtidig som krigshandlingene tiltar har det også innen staten Israel vært opptøyer, lynsjinger og generelt høyt nivå av vold mellom jødiske ekstremister og den arabiske minoriteten i staten. Det rapporteres om et meget høyt antall drepte og skadete. Fra rundt om i verden blir fordømmelsene stadig sterkere. Norske myndigheter ytrer at de tar avstand fra volden, men ønsker ikke å fordømme de israelske angrepene mot sivile, presse og helsearbeidere. I følge en lang rekke medier ble også en bygning benyttet av internasjonal presse bombet inne på Gaza, dette er i strid med alle konvensjoner for krigføring og hva som etter folkeretten er legitime militære mål. Også denne gangen er det Gaza, et av verdens tettest befolkete områder med rundt 2 millioner innbyggere som utsettes for angrep. Gjennom det siste tiåret har befolkningen inne på Gaza-stripen mer eller mindre levd som i et fengsel, med strekt begrensete muligheter for reise, arbeid og kommunikasjon med resten av verden.

Ved siden av den brede markeringen var det også en punktmarkering samme dag for Palestina hvor blant ander representanter fra NKP og andre mer kommunistiskegrupper deltok i Nordre.

Det er annonsert ny markering til støtte for Palestina Lørdag 22. mai KL 13 på Troget, denne gangen arrangert av Palestina Komiteen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Et WordPress.com-nettsted.

opp ↑

%d bloggere liker dette: