Klimaaktivister aksjonerer mot Equinor

Tekst og foto: Felix

Tidlig i morgentimene mandag 3. mai gikk aktivister fra extinction rebellion (XR) til aksjon mot Equinors forskningssenter på Rotvoll. Aktivistene sperret tilgang til anlegget via bil ved å lenke seg fast i innkjørselen.

Aksjonen i Trondheim var en av mange rundt om kring i landet den dagen, på aksjonenene i Oslo ble totalt 18 aktivister arrestert og bøtelagt. Aktivistene holdt innkjørselen i hele fem timer før blokaden ble oppløst.

«vi har funnet sju ganger mer olje og gass enn det vi kan trygt brenne for å unngå 1,5 graders oppvarming» sa en av aktivistene. Målet med aksjonen var å sette søkelyset på regjeringen og stortingets uvillighet til å prioritere mennesker og miljø, foran profitt og økonomisk vekst ved å fortsette leting etter olje og utdeling av nye oljelisenser. Og da særlig Equinors rolle i dette med sine stadige grønnvaskingsprosjekter.

«jeg er redd for framtida, ungene mine og ungdommen sin framtid også må jeg jo tro at vi kan gjøre noe, man kan jo ikke gi opp» sa Hilde som var en av de som hadde lenket seg fast på Rotvoll. Klimakampen er et tema som stadig vekker sterkere følelser og større engasjement hos folk, lite er mer sikkert enn at dette er vår generasjons store kamp.

XR planlegger flere aksjoner fammover, men neste store aksjon er Høstopprøret der aktivister fra hele Norden kommer til Oslo for å stenge ned hele byen, noe som kan bli en av de største sivilt ulydige aksjonene i norgeshistorien.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Et WordPress.com-nettsted.

opp ↑

%d bloggere liker dette: