Naturvernforbundet varsler kamp mot mulige vindmøller i Stjørdal

Nok en gang blåser det opp til kamp for trøndersk natur og mot stadig nye vindkraftanlegg. Denne gang er det Leksdal som står i fare for å bli transformert fra natur- til industriområde.

Dette skriver Naturvernforbundet Trøndelag i en uttalelse til Stjørdal kommune: «Leksdal statsallmenning er et viktig naturområde som nå er foreslått som anlegg for vindindustri. 30 enorme vindturbiner medfører voldsomme inngrep på bakken og rasering av verdifull natur. Naturvernforbundet avviser behovet for en slik utbygging og ber kommunen stanse initiativet.»

Naturvern forbundet viser videre i uttalelsen til at ved siden av klimaendringer er naturtap av de største truslene menneskeheten står overfor. De viser også til at det i de angjeldende områdene er store mengder med myr, skog og våtmark, viktig for også å binde klimagasser og karbon.

«Vindkraftindustrien har fra før gjort store inngrep i disse naturtypene i Trøndelag. Ved graving i myr, våtmark og gammel skogsjord frigjøres klimagasser fra jordsmonnet. Utbyggingen vil medføre store klimagassutslipp og er på ingen måte et godt klimatiltak. I senere tid har det blitt dokumentert at turbiner og drift medfører betydelige mengder avfall og forurensningsproblemer.»

Denne gangen er det svenske selskapet Arise som søker å gjennomføre utbygging.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Et WordPress.com-nettsted.

opp ↑

%d bloggere liker dette: