Nederlandsk domstol opphever portforbud

Det internasjonale nyhetsbyrået Reuters meldte tirsdag 16. februar at en domstol i Nederland samme dag hadde opphevet portforbudet. Portforbudet som var ment å vare til 3. mars er dermed opphevet med umiddelbar virkning. Portforbudet som i hovedsak har vært gjeldene på kvelds- og nattetid har medført massive protester og opprør, portforbudet ble innført 23. januar 2021. Mange i ulike miljøer, både på høyre og venstresiden har den senere tid tatt til gatene. Det har vært rapporter om at høyreekstreme grupper og konspirasjon miljøer har forsøkt å profitere på motstand mot koronatiltak i Nederland. Ifølge nyhetsbyrået er det første gang siden andre verdenskrig at det har blitt benyttet portforbud på en nasjonskala i Nederland. Hensynet til blant annet folks friheter og menneskerettigheter var viktig for utfallet av dommen. I dommen heter det at portforbudet mangler et hvert juridisk grunnlag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Et WordPress.com-nettsted.

opp ↑

%d bloggere liker dette: