Trondheim med eget koronapoliti

I januar opprettet Trondheim kommune en egen gruppe, blant annet, bestående av tidligere politifolk. Gruppens formål var å drive kontroll med folk i karantene. I løpet av kort tid etter at gruppen ble opprettet hadde den allerede oppdaget flere tilfeller i Trondheim hvor folk ikke overholdt pålegg om karantene og isolasjon. De fleste av disse tilfellene var ifølge rapporter i media knyttet til arbeidere fra utlandet som ikke var gitt gode nok forhold for innkvartering i karantene perioden. Det har lenge vært kjent at en god del bedrifter ikke tilrettelegger for, eller prioriterer gode rutiner for smittevern. Koronapolitiet har avdekket hvordan enkelte aktører på et mer systematisk vis har forsøkt å minimere kostandene ved karantene og på den måten kan ha bidratt til økt smitte ute i samfunnet og i enkelte arbeidsmiljøer. Koronapolitiet har ikke politimyndighet, og sitter selv ikke på noen spesielle makt- og tvangsmidler. Ved mistanke om brudd på smitteverntiltak varsles kommunen og ev. politiet.

I slutten av januar ble det innført en midlertidig stopp i alle ikke absolutte reiser inn til Norge. Blant annet kom dette etter at smitte av nye koronavarianter har bredt om seg i Østfold- og Oslo-området siden starten av januar. Det er kjent at gjennom pandemien har sterke kapitalaktører flere ganger presset på for mindre restriksjoner på innreise og karantene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Et WordPress.com-nettsted.

opp ↑

%d bloggere liker dette: