Dom ventes i Bertheussen-saken

Dom ventes i Bertheussen-saken i januar. I det som må kunne betraktes på mange måter som en av de mest bisarre straffesakene i norsk historie står Laila Bertheussen, gift med tidligere justisminister Tor Mikkel Wara (FRP), tiltalt for trusler mot sin egen ektemann og for å ha forsøkt å undergrave demokratiet. Hun er også tiltalt for å ha forsøkt å forfalske bevis og avgi falsk forklaring. Saken oppstod etter at Bertheussen mente at hun og ektemannen hadde blitt truet etter at bilder av deres hus hadde blitt vist i teaterstykket Ways of Seeing som ble vist på Black Box teater i Oslo, november 2018. I forbindelse med saken har en lang rekke sentrale politikkere i FrP og på høyresida blant annet tatt til orde for å straffe teateret ved å trekke offentlig støtte. Filter medier, som har dekket saken grundig, har også kunne dokumentere hvordan Bertheussen skal ha samarbeidet med blant andre tidligere beredskapsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde (FRP) om å skrive kronikker i forbindelse med saken. Det var PST som etter at de mente det var uoverensstemmelser i forhold til ting som skjedde rundt ekteparets hus som valgte å innlede etterforskning og ta ut tiltale. Det er knyttet stor spenning til utfallet av saken, ikke minst er punktet om undergraving av demokratiet forbundet med usikkerhet. Dom i Oslo tingrett ventes 15. januar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Et WordPress.com-nettsted.

opp ↑

%d bloggere liker dette: